CFD voor productontwikkeling

Product development using CFD is a rapidly growing market, it helps reducing prototyping cost and improving products much quicker.

Vormoptimalisatie: Het optimaliseren van vormen voor aero-/hydrodynamische doeleinden of voor problemen met warmteoverdracht is een veelvoorkomende toepassing van CFD-modellering. Door middel van CFD is het mogelijk uw ontwerp te testen en het te verbeteren met behulp van vormoptimalisatietechnieken. Hierdoor komt u snel en goedkoop tot een optimaal ontwerp. Of het nu gaat om de neus van een racekart, de bladen van een turbine of het ontwerp van een radiator, vormoptimalisatie kan u helpen de optimale vorm te vinden.

Stroming en warmteoverdracht:


Aero/hydrodynamica: Optimalisatie van windbelasting, automotive, scheepsrompen

We hebben een brede expertise met projecten variƫrend van windbelasting op gebouwen/constructies tot auto-aerodynamica tot scheepsrompontwerp. Het verminderen van de weerstand, het vergroten van de lift/tractie, het verminderen van krachten zijn complexe problemen en vereisen CFD-expertise en sterke knowhow. Met onze ervaring en expertise kunnen we nauwkeurige simulaties maken om complexe problemen op te lossen.

Roterende apparatuur, Ventilatoren/pompen/turbines, Componentontwerp, Kleppen/kanalen/roosters

Bij het ontwerpen van roterende apparatuur of componenten is het noodzakelijk om het gedrag van die componenten te analyseren en te begrijpen om de prestaties te verbeteren. CFD is een ideaal hulpmiddel om dergelijke apparatuur en hun prestaties in detail te analyseren. Gedetailleerde resultaten van CFD-simulaties kunnen een compleet inzicht geven in de tekortkomingen van de apparatuur. Het voorkomt dure fysieke prototypes en ontwerpfouten kunnen in een vroeg ontwerpstadium worden opgelost.

CFD R&D support:

Ontwerpt u een complex product waarbij stromingen en/of warmteoverdracht betrokken zijn? We ondersteunen start-ups en middelgrote organisaties door hen inzicht te geven in hun productprestaties met behulp van CFD-simulaties. Tekortkomingen kunnen dus worden geĆÆdentificeerd zonder veel te besteden aan prototyping en testen, en kunnen veel sneller worden verbeterd met CFD. Wij werken nauw met u samen, begrijpen uw probleem en helpen bij het vinden van mogelijke oplossingen, zie voorbeeld hier.