Over ons

Wij zijn specialist in Computational Fluid Dynamics (CFD) simulaties

CFD simulaties zijn onze core business. Om deze op het hoogste niveau te kunnen uitvoeren, hebben we geïnvesteerd in de beste software van ANSYS en High Performance Computing hardware. De combinatie van onze kennis, soft- en hardware stelt ons in staat om voor elk vakgebied zeer nauwkeurige CFD simulaties te leveren binnen een kort tijdsbestek.

Wat is een CFD simulatie?

Met een CFD simulatie wordt het gedrag van gassen en vloeistoffen met behulp van de computer berekend. Je kunt het beschouwen als een digitale testomgeving waarmee inzicht wordt verkregen in de werking van jouw product of installatie, groot of klein.

Wij zijn volledig onafhankelijk en voeren deze simulaties uit voor een brede doelgroep, zoals adviesbureaus, leveranciers van producten en systemen, onderzoeksinstellingen en overheden.

We werken nauw samen met onze opdrachtgever voor een optimaal resultaat. Complexe materie die bij dergelijke simulaties komt kijken, kunnen wij in begrijpelijke taal communiceren. We leggen de uitkomst van een simulatie beknopt en persoonlijk uit. Wij schrijven inzichtelijke rapportages zodat je er écht wat mee kunt.

Onze CFD simulaties worden ingezet voor zeer uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld om een product te ontwikkelen, begrijpen of de werking aan te tonen. Maar er zijn oneindig veel meer toepassingen in vele verschillende werkvelden. Wil je bijvoorbeeld weten hoe rook zich ontwikkelt bij een brand, hoe een schip zich gedraagt bij windkracht 10 op open zee, of hoe de medicatie van een inhalator de longen bereikt? In zulke gevallen kunnen onze berekeningen het verschil maken tussen een doorslaand succes en een (financiële) strop.

Waarom een CFD simulatie?